top of page

סדרת כתבות - פטריות מרפא - צ'אגה

beophentivey

פטריית היהלום של היער

בתמונה ניתן לראות תיעוד של פטריית צ'אגה צמודה לעץ
פטריית צ'אגה

פטריות מרפא - צ'אגה - 27

פטריית צ'אגה מגיעה אלינו מחלקו הצפוני והקר של הכדור עליו אנחנו חיים ובפרט רוסיה, צפון אירופה-סקנדינביה, קנדה ואלסקה. יש לה העדפה ברורה לגדילה על עצי לִבְנִים אך היא יכולה לגדול על מגוון זנים של עצים נשירים, כמו אָשׁוּר, אֲלוֹן, אֲלְמוֹן ומֵילָה.

אם תתבוננו בתמונות של צ'אגה, תראו שהיא פחות מזכירה פטריה כפי שאנחנו מכירים אותה ויותר דומה ל... תלולית אדמה שבוקעת במקום פחות הגיוני לתלולית. צבעה הכהה על גבול השחור של צ'אגה מעיד על תכולת הצבען מלנין אותו אנחנו מכירים כאחראי לצבע העור וכמסייע לחסימת קרינת על-סגול שעלולה לפגוע בדנ"א של תאי העור ולהוביל להזדקנות ולסרטן העור.


מינרל הנחושת שקיים באופן טבעי בצ'אגה, הוא בין החומרים המשמעותיים ליצירת מלנין. והנה אני מניחה כאן בפניכם הבטחה לעסוק בנחושת - יש על מה לדבר...

 

למרות המראה הפחות מלבב של פטריית צ'אגה, מכנים אותה היהלום של היער וכנראה שלא בכדי.


סגולותיה נאמר הבריאותיות של צ'אגה נחקרות ונראה שהשימוש בה, הולך וגדל.


נתחיל מהוויטמינים ומינרלים שצ'אגה מכילה:

ויטמינים ממשפחת B, ויטמין D

ומינרלים כמו:

אשלגן, רובידיום, צזיום, נחושת, סלניום, אבץ, ברזל, מנגן, מגנזיום, סידן.

צ'אגה עשירה בנוגדי חימצון וביניהם פוליפנולים ומלנין שעוזרים בתורם להתמודד ולהילחם בנזקי חימצון של רדיקלים חופשיים בגוף .


ביתא גלוקנים (רב-סוכרים) בצ'אגה, ידועים בסגולתם לחיזוק מערכת החיסון ובעיקר חיזוק מָאקְרוֹפָאגִים ותאי T שבתורם מסייעים לגוף להתגונן מפני זיהומים ומחלות.


מחקרים מראים שצ'אגה מעודדת ייצור ציטוקינים. ציטוקינים, הם חלבונים להם חלק משמעותי בגירוי כדוריות דם לבנות שאמונות על מערכת החיסון.

זה הזמן והמקום להוסיף שצ'אגה גם בעלת יכולת אנטי ויראלית ואנטי בקטריאלית.


2025, אנחנו כבר יודעים נכוחה את חשיבותו ומשמעותו של מודיעין יעיל וטוב. חלק מהיתרונות של צ'אגה הוא בכך שהיא מסייעת לתאי מערכת החיסון לתקשר בין חייליה, כלומר מסייעת לשמירה על מידע פנימי של מערכת החיסון ובכך מגדילה ומהגבירה את יכולת מערכת החיסון להתמודד עם זיהומים ומחלות.


מחקרים שנערכו מראים שיכולתה של פטריית צ'אגה לווסת יְיצוּר צִיטוֹקינים עשויים בתורם לסייע למצבי דלקת כרוניים כמו דלקות מפרקים ולסייע בהקלה על מחלות אוטואימוניות.

 

מחקר שבדק עכברי מעבדה שסבלו מהשמנת יתר וסוכרת type 2 שניזונו מפטריות צ'אגה, הראו ירידה ברמות הגלוקוז בדם. החוקרים ממשיכים לבדוק את אפשרות השימוש בצ'אגה כטיפול חלופי לסוכרת - ימים יגידו.


כמו פטריות אחרות שסקרנו עד כה, גם צ'אגה באדיבות הסיבים התזונתיים ונוגדי החימצון שהיא מכילה, עשויה להפחית את מה שאנחנו מכנים הכולסטרול הרע (LDL) ולאזן את מערך השומנים בדם, מה שמתייחס גם למצבי דלקת אינפלמטורית בכלי-הדם המכונה טרשת עורקים ומיוחסת לבעיות לב וכלי-דם כמו גם הקלה על מצבי יתר לחץ דם.


אותם נוגדי חימצון שצ'אגה מכילה, עשויים למנוע התפתחות ו/או להאט צמיחה של גידולים סרטניים. נוגדי חימצון הם אלו שמסייעים במניעת נזקים שנגרמים לתאי הגוף על רקע רדיקלים חופשיים או חומרים מחמצנים נוספים. עקה חמצונית, עודף רדיקלים חופשיים  עלול להיות משויך כגורם להיווצרות דלקות אינפלמטוריות וגידולים סרטניים והרשימה הולכת ומתארכת של בעיות בריאותיות נוספות.

מקורה של התכונה נוגדת הדלקת ואנטי סרטנית של צ'אגה הוא גם מחומצה בֶּטוּלִינית אותה סופחת הפטרייה מהעצים מעצי ליבנה עליהם היא גדלה.


מחקר משנת 2010 מצא שצ’אגה האטה צמיחת תאי סרטן ריאות, שד וצוואר הרחם בצלחת פטרי.

בהמשך, עדות זו נבדקה גם על עכברי מעבדה וגם שם, נמצאה הצלחה לממצאים אלו

מחקר מ-2009 מצא שטְרִיטָרְפֶּנִים (תרכובות מולקולה אורגנית ממשפחת הטרפנים בעלי פעילות אנטי דלקתית חזקה ביותר) גורמים להרס עצמי של תאי גידולים. מה שחשוב ומשמעותי בטיפול בצ'אגה במצבי סרטן הוא שצ'אגה אינה פוגעת בתאים בריאים חפים מסרטן. אני מזכירה שפעילות זו של הפטרייה והשפעתה על בני-אדם טרם נחקרה ועד כה נבדקה מול עכברי מעבדה.


הרפואה המסורתית במדינות צפון וקור כדור-הארץ, נהגו להשתמש בצ'אגה כדי לקדם אריכות ימים, להקל על בעיות עיכול ולטפל בהצטננות וזיהומים של מערכת הנשימה כמו גם לטיפול חיצוני בבעיות עור.


אחת הסגולות החשובות של צ'אגה היא היותה אדפטוגן. התכונה האדפטוגנית בפטריות וצמחי מרפא מסייעת לנו לשפר וּלְמָטֵב בריאות כללית ובכך להקל על מחלות קיימות.


התוויות נגד - קונטראינדיקציות

צ'אגה נחשבת פטריה בטוחה לשימוש כשהיא נצרכת באופן מתון. יחד עם זאת, בשל השפעתה על דילול דם, יתכנו אינטראקציות בין צ'אגה לתרופות נוגדות קרישה ומעכבות טסיות דם לפיכך, אנשים שנוטלים תרופות לדילול דם, ינקטו במשנה זהירות ואף יתייעצו עם הרופא המטפל לפני נטילת כל מיצוי או צריכה טבעית חיה של צ'אגה.


יכולתה של צ'אגה להוריד את ערכי הגלוקוז בדם מאירה את העובדה שאנשים שנוטלים תרופות או תוספים נגד סוכרת יתייעצו עם הרופא המטפל לפני צריכת כל סוג מיצוי של צ'אגה כולל תצורתה הטבעית.


אנשים הסובלים ממחלת כליות או אבנים בכליות, יצרכו צ'אגה באופן מתון ורק לאחר התייעצות עם רופא והרבליסט קליני על רקע חומצה אוקסלית בפטריה.


לא ידוע על אלרגיה לצ'אגה. יחד עם זאת תיתכן אלרגיה לצ'אגה ולכן, יש לצרוך את הפטרייה במתינות ועדיף להתחיל בשעות הבוקר כדי לעקוב אחרי התפתחות אפשרית.


לסיכום אוסיף שצ'אגה עלולה לספוח ולאגור מתכות כבדות מסביבת הגידול שלה ולכן, עדיף לרכוש את הפטריות ממקור מוסמך ומוכר שיודע לספק יעילות ובטיחות השימוש בפטריה.


ניתן לטחון צ'אגה לאבקה וממנה להכין חליטה או מרתח לשימוש חיצוני. ניתן למצוא מיצוי אלכוהולי (טינקטורה) של הפטרייה, ניתן לרכוש את הפטרייה ולצרוך אותה בתצורתה הטבעית. ניתן לרכוש כמוסות צ'אגה.

 


בתמונה פטריית צ'אגה גדלה על עץ

 


 

 

 


Commenti


תרצו לקבל הפתעות משמחות למייל?

הירשמו וקבלו עדכונים על המגזין, כתבות חדשות, מבצעים ועוד ישר למייל!

פרטי התקשרות

טלפון
דוא"ל

המידע המופיע באתר זה  לרבות בכתבות, מגזין, פודקאסט ומתכונים מובא לידיעתכם בלבד ואינו מיועד לאבחון, טיפול, ריפוי או מניעת מחלות כלשהן. המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

 © כל הזכויות שמורות לתמר תאומים , אין להעתיק ולהשתמש במידע המופיע באתר ללא אישור בכתב יד ובאישור חתימה של תמר תאומים.

האתר עוצב ע"י גלי קרס- עיצוב ומיתוג gali.gdesign@gmail.com

bottom of page