top of page
beophentivey

סדרת כתבות - פטריות - רֵיישִי, גָּנוֹדֶרְמָה

בתמונה, פטריית מרפא המכונה ריישי או גנודרמה

את סדרת הכתבות על פטריות מרפא, בחרתי להתחיל עם הפטרייה האהובה עלי במיוחד (ואני כנראה אומר את המשפט הזה על כל פטרייה, כיוון שכל אחת מהן, יחידה ומיוחדת במינה ומביאה איתה כל כך הרבה, כל פטריה היא עולם פוטנטי של בריאות) – פטריות הן שמחות של אהבה, מולד כל פטריה הוא מולד של אהבה – כך אני חשה לגבי פטריות מרפא ומזמינה אתכם להכיר לעומק את עולמן.

 

רֵיְישִי, Ganoderma, בְּהוּקִית מבריקה, לינגז'י- Lingzhi (סינית="פטרייה קדושה", "פטריית חיי הנצח"), מאן-נטאקי (יפנית=פטריית עשרת אלפים השנים) אלו אסופת שמותיה של פטריית ריישי ממקומות שונים ברחבי העולם.

 

פטריית רֵיְישִי-גָּנוֹדֶרְמָה, היא אחת מפטריות המרפא העתיקות בשימוש רפואי מסורתי - ריישי ידועה כחמשת אלפים שנה ברפואה סינית מסורתית ורפואה יפנית בשל השפעותיה המטיבות על הבריאות.

 

ריישי גדלה וצומחת בטבע בעיקר באזורים טרופיים וסובטרופיים של אסיה, בפרט בסין, יפן וקוריאה. היא גדלה על גזעי עצים מתים או על שורשים של עצים נשירים למיניהם.

למן המאה הקודמת, פטריית ריישי זוכה לעניין גדול בקרב המדע. חוקרים זיהו בה מרכיבים פעילים רבים והדגש הוא על פוליסכרידים, טריטרפנואידים ונוגדי חימצון רבי-עוצמה וזה הרגע הנכון להבהיר את המושגים שעושים את הפטריות וריישי עליה אנחנו מדברים הפעם, כל כך פוטנטית:


פוליסכרידים - הם פחמימות ארוכות שרשרת, הם חלק משמעותי מהמרכיבים של פטריות מרפא ונחשבים לבריאים בזכות השפעותיהם המשמעותיות על תהליכים ביולוגיים.


פטריות ריישי מכילות פוליסכרידים ייחודיים שמחזקים את מערכת החיסון האנושית.

פטריות שיטאקי להן נקדיש כתבה נפרדת, (שיטאקה) מכילות פוליסכרידים בשם לֶנְטִינָן-lentinan – (תרכובת פוליסכריד בטא גלוקן)  שנחקר בהקשר להשפעתו נוגדת הסרטן.

פטריות מאיטאקי גם עליהן ארחיב בנפרד, עשירות בבטא-גלוקנים שממריצים את תאי מערכת-החיסון.

פוליסכרידים ידועים גם בהפחתת רמת דלקת בגוף ותמיכה בבריאות כללית והם מהווים מרכיב מרכזי בשימוש בפטריות כתרופות טבעיות ברפואה מסורתית ומחקרים בני ימינו.

 

טריטרפנואידים - הם קבוצת תרכובות כימיות טבעיות, aמשתייכות למשפחת הטָרְפֶּנים, שמיוצרים

באופן טבעי צמחים, פטריות ומקורות טבעיים אחרים. בפטריות מרפא כמו ריישי, הטריטרפנואידים זוכים לתשומת לב רבה בזכות סגולותיהם:

·      טריטרפנואידים מפחיתים ייצור ציטוקינים (חומרים דלקתיים בגוף)

·      טריטרפנואידים עוזרים לטיפול בדלקות כרוניות הקשורות למחלות כמו דלקות מיפרקים, מחלות מעי דלקתיות IBD ומחלות לב – כאמור ע"ר הורדת רמות הדלקת בגוף.

·      טריטרפנואידים מסוימים מעכבים את צמיחתם של תאי-סרטן ע"י עידוד תהליך אפופטוזיס (מוות תאי מתוכנן של תאים פגומים – חשוב שתדעו שזה תהליך טבעי שקורה בגוף כל הזמן)

·      טריטרפנואידים מעכבי אֲנְגִיוֹגִנֵזָה (יצירת כלי-דם חדשים) אופיינית לגידולים סרטניים שמנכסים לעצמם את מערכת הדם לשגשוגם.

·      טריטרפנואידים יעילים כנגד סוגי סרטן כמו סרטן השד, סרטן של המעי הגס והכבד.

·      אם כבר הזכרנו את הכבד, נציין שטריטרפנואידים מסייעים  לשיפור תפקודי כבד ומונעים נזקים שנגרמים מרעלנים למיניהם ע"ר שימוש בנוגדי חימצון.

·      טריטרפנואידים מסייעים בטיפול במחלות כמו הֶפָּטיטיס ושָחֶמֶת הכבד.

·      בדומה לפוליסכרידים, גם טריטרפנואידים מחזקים את פעילות מערכת החיסון במאבק כנגד זיהומים.

·      עוד נאמר שטריטרפנואידים מסייעים בהגנה על תאים מפני נזק חמצוני כלומר, הם נוגדי חימצון. ריבוי רדיקלים חופשיים גורם להזדקנות מוקדמת ומחלות כרוניות ולא רק...

·      טריטרפנואידים נמצאו כמסייעים להפחתת חרדה, סטרס ושיפור איכות השינה וכולנו כבר יודעים ששנת לילה היא סגולה לבריאות טובה.

·      עוד מסייעים טריטרפנואידים בהפחתת רמות כולסטרול מסוג LDL ובשיפור בריאות הלב. הם משפרים את גמישות כלי-הדם ותורמים בך לוויסות לחץ-הדם כנראה ע"י דיכוי פעילות האנזים ACE והורדת רמות שומנים בדם.


בפטריות ריישי זוהו 112 סוגי טריטרפנים שהם בעלי מבנה של סטרולים. לא אלאה אתכם יתר על המידה, רק אומר שסוג זה של טריטרפנים מצויים בצמחים כמו ג'ינסנג הידועים כצמחים מאריכי חיים.


ממחקרים שנערכו על פטריית ריישי עולים הנתונים הבאים:

·      מעודדים אקטיבציה של NKC תאי הרג טבעיים – מאקרופאג'ים

·      מפחית תופעות לוואי של כימותרפיה והקרנות

·      מסייע להתאוששות לאחר טיפולים -  מגן על הכבד ומסייע בשמירה על הספירה הלבנה

·      מעודד הפרשת חומרים אנטי-סרטניים (אינטרלָאוּקין 1, 2 ואינטרפרון)

·      בטא גלוקאן – מחזק ושומר על שלמות דופן התא. מייעל פעילות מאקרופאג'ים. מחקר ביפן הראה פעילות מעכבת התפתחות והתפשטות גידולים.

·      פוליסכרידים ספציפיים בפטריית ריישי נקשרים בפעילות היפוגליקמית

·      מחקרים בסין, יפן ובמערב מצאו שיש לפטריית ריישי יכולת לשמש כאימונו-מודולטור כלומר, המרצת RNA ו-DNA במוח העצם, המרצת ייצור אינטרפרון וחיזוק זיכרון חיסוני של תאי T.

·      עוד הוכחה פעילות אנטי מיקרוביאלית.

 

הפעילויות הבולטות של פטריות ריישי הן:

אדפטוגן – (חומרים טבעיים שמסייעים לגוף להתמודד עם מצבי לחץ, מגביר עמידות פיזיולוגית, משפר איזון כולל של מערכות הגוף – הומיאוסטזיס).

אימונו-מודולטור – מווסת מערכת חיסון (מחליש/מגביר/מאזן)

אנטי ויראלי – נוגד וירוסים

אנטי אוקסידנט – נוגד חימצון

אנטי קרצינוגני (נוגד סרטן, הפטרייה מכילה גרמניום)

היפוכולסטרולמי – נוגד שומנים בדם

הפטופרוטקטיב – שומר ומגן על הכבד

אנטי היסטמיני – נוגד אלרגיות, מונע התפתחות גרורות

טימוליפטי - מרגיע ומשפר מצב רוח.

 

 

למי כדאי  להשתמש בפטריות ריישי?

לאנשים שסובלים מסטרס, מצבי-רוח, דכאון, חרדות, בעיות זיכרון וריכוז, אינסומניה – נדודי שינה, גמילה רגשית ופיזית מסמים, תמיכה בכבד.

 

לאנשים שסובלים מבעיות במערכת הקרדיו-ואסקולרית כלומר לב וכלי-דם: להפחתת רמות כולסטרול (שומנים בדם), מניעה וטיפול בטרשת עורקים, אנגינה פקטוריס בשל היותה של הפטרייה נוגדת חימצון, מורידה רמות שומנים בדם ועצם היותה אדפטוגן.

 

לאנשים עם כשל חיסוני – למצבי עודף של מערכת החיסון (אלרגיות, מחלות אוטואימוניות) למצבי חולשת חיסון כמו מחלת העייפות הכרונית, מחלות זיהומיות חוזרות, פיברומיאלגיה, איידס וכמובן סרטן לסוגיו.

 

לאנשים עם קשיי נשימה על רקע אמפיזמה, COPD, אסתמה ואנשים ששאפו בשוגג ו/או מבלי לדעת חומרים שפגעו בתפקודי הריאות (כמו אמוניה למשל)

 

ואחרי כל אלו אישית אני חושבת שפטריות הן עוצמה של בריאות, הן היו כאן הרבה לפנינו, הן חובקות את כדור-הארץ כוּלו ושורדות את כל מה שהאנושות מנגישה להם חדשות לבקרים ועדיין שומרות על אופיין הפוטנטי... מבחינתי, פטריות אני ממש רוצה בתוך חיי, לבריאותי ...


לתשומת ליבכם !

ניתן לטיול פטריות מרפא בתצורות שונות כמו כמוסות או מיצוי אלכוהולי ולכל תצורה הייחוד שלה ולא כל תצורה מתאימה לכל אדם או למצבו הבריאותי ולכן, פנו לנטורופת או הרבליסט קליני על מנת לקבל הנחייה ברורה לתצורת הנטילה התואמת את בריאותכם ובוודאי את המינון הנכון לכם כדי ליהנות מסגולותיהן של פטריות מרפא.



פטריות מרפא - ריישי 5

 

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page